Maatwerk ontwerp slechtvalkkast voor de Gemeente Steenwijkerland

Natuurinclusief Slechtvalk kast voor gemeente Steenwijkerland | Nest architect voor de dieren

De slechtvalken die al enkele jaren ‘illegaal’ in de Steenwijker toren woonden, hebben er een permanent woonadres en een op maat gemaakte nestkast gekregen. De gemeente Steenwijkerland liet er door het team van Nest een slechtvalkkast plaatsen.

Het gaat om een paartje slechtvalken – een beschermde diersoort – dat vanaf nu vaste bewoner is van de toren in Steenwijk. Zij is geboren in het Duitse Stadtlohn en hij in Borculo. Ze worden al zo’n jaar of vier in Steenwijk gesignaleerd.

Regelmatig werden er prooiresten gevonden en sinds enkele jaren ook slechtvalkeieren. Tot nu toe was er op de toren geen geschikte plek om een nest te maken. Na overleg met het team van Nest over de eisen waaraan een nestkast moet voldoen, heeft de gemeente de opdracht gegeven er een te bouwen.

De nestkast is op maat gemaakt in onze werkplaats en heeft een plek gekregen in een van de torentjes. Er is een rooster geplaatst waarop de vogels kunnen landen om zo in hun nestkast te komen. Van buiten is de nestkast niet te zien, maar het uitzicht voor de slechtvalken is prachtig!

Wil je vrijblijvend kennismaken? Neem contact op!

Bij steeds meer bouwprojecten is het gewenst of zelfs verplicht om natuur-inclusieve maatregelen te nemen. Een natuurvriendelijke omgeving is daarnaast ook veel prettiger om in te wonen.

Wil je weten hoe je de natuur mee kunt nemen in jouw bouwproject? Neem contact op!

Nest realiseert een beter leefklimaat voor mens en dier in de gebouwde omgeving.

Contact

GRATIS CHECKLIST

Bouwbesluit voor de dieren

Ontvang de checklist met randvoorwaarden voor de 3 meest voorkomende gebouw-bewonende diersoorten. Te gebruiken voor: