Adviseert
Ontwerpt
Realiseert​

Als architect voor de dieren helpt Nest om natuurinclusief en duurzaam te bouwen. Zo zorgen we voor een beter leefklimaat en meer biodiversiteit in de gebouwde omgeving.

Natuurinclusief bouwen en verduurzamen

Natuurinclusief en duurzaam bouwen creëert kansen. Door onze focus op biodiversiteit, klimaat-adaptatie en betrokken bewoners, wordt de gebouwde omgeving leefbaarder voor mens en dier. We adviseren over de kansen voor biodiversiteit en leefbaarheid in een bouwproject, en ontwerpen met biobased materialen.

 

Dura Vermeer Blokje Opnieuw Natuurinclusief

Advies bij projectontwikkeling

We adviseren over de kansen voor biodiversiteit en leefbaarheid in een bouwproject. Hiermee verbeteren we de leefomgeving, voorkomen we vertragingen en onnodige kosten door ecologisch onderzoek, en helpen we je te voldoen aan de wensen en eisen van de gemeente en andere belanghebbenden.

Architectuur voor de dieren

Onze ontwerpen worden ontwikkeld met aandacht voor de behoeftes van de dieren en eisen vanuit de wet natuurbescherming. Zo wordt er o.a. aandacht besteed aan temperatuur, akoestiek, grip, comfort, en de gebruiksfuncties in verschillende seizoenen. Hierbij wordt ecologische kennis vergaard en wordt gekeken naar specifieke eisen uit bijvoorbeeld de kennisdocumenten van BIJ12 en informatie van diverse beschermingsorganisaties.

Gierzwaluw galerij opbouw Nest architect
Restaurants voor de dieren

Onze producten: duurzame, circulaire faunavoorzieningen

De bestaande oplossingen zijn veelal van niet-duurzaam hout, beton en plastic gemaakt en worden na tijdelijke plaatsing weggegooid. Door deze oplossingen als eerste partij in Nederland circulair en composteerbaar (biobased) te maken, zorgen we dat ook de gebouwde omgeving voor de dieren circulair wordt en niet meer verspillend zal zijn. Dit kan zowel met standaard producten uit onze collectie of middels maatwerk. Veel producten zijn vanuit voorraad en eigen productie leverbaar, dus levering is in korte tijd mogelijk.

Ontwikkeling en productie

De ontwerpen worden omgezet in producten in onze eigen werkplaats of de lokale werkplaatsen van onze partners. In de voorbereiding wordt samengewerkt met betrouwbare leveranciers en kundige ambachtslieden. Het resultaat zijn duurzame, weersbestendige en stijlvolle faunavoorzieningen die, naast dat ze functioneel zijn, dus ook niet zullen misstaan in de omgeving. 

Werkplaats Gelders Eikenhout Maarten Kien BIJproducten
Vleermuiskast en koolmeesverblijf tegen Eikenprocessierups van Gelders Eiken

Wet Natuurbescherming

De Wet natuurbescherming (voorheen Flora en Faunawet) zorgt ervoor dat gebouweigenaren verplicht zijn om mitigerende maatregelen te nemen. Door gebrek aan informatie over de benodigde maatregelen en de langdurige onderzoeksperiodes van ecologen lopen veel projecten helaas vertraging op.

Betere informatievoorziening aan het begin van een project over welke diersoorten er op een locatie beschermd dienen te worden, welke kansen voor biodiversiteit er zijn, en hoe dit gerealiseerd kan worden, zou dit kunnen voorkomen. Hierdoor kunnen projecten sneller uitgevoerd worden op natuur-inclusieve wijze.

 

>> Onze missie en visie

Duurzame materialen van onze partners

Wil je vrijblijvend kennismaken? Neem contact op!

Bij steeds meer bouwprojecten is het gewenst of zelfs verplicht om natuur-inclusieve maatregelen te nemen. Een natuurvriendelijke omgeving is daarnaast ook veel prettiger om in te wonen.

Wil je weten hoe je de natuur mee kunt nemen in jouw bouwproject? Neem contact op!

Nest logo met tagline wit

Nest realiseert een beter leefklimaat en meer biodiversiteit in de gebouwde omgeving.

Contact

GRATIS CHECKLIST

Bouwbesluit voor de dieren

Ontvang de checklist met randvoorwaarden voor de 3 meest voorkomende gebouw-bewonende diersoorten. Te gebruiken voor: