Natuurinclusief bouwen voor woningcorporaties

Nest helpt woningcorporaties bij het voldoen aan de wet natuurbescherming en natuurinclusief beleid op duurzame wijze. Dit doen we met gericht advies over de kansen voor biodiversiteit in een gebied, en door productie en realisatie van faunavoorzieningen die circulair worden gebruikt. Om het leefklimaat te verbeteren kijken we naar kansen voor natuur en betrekken we bewoners.

> Lees meer over de kansenscan en onze ontwerp- en adviesdiensten

> Bekijk de mogelijkheden om te voldoen aan de wet natuurbescherming 

Projecten voor woningcorporaties en gebouweigenaren

Corporatie woningblok natuurinclusief gerenoveerd

Het circulaire en natuur-inclusieve vervolg van Dura Vermeer’s Blokje Om concept is Blokje Opnieuw. In samenwerking met architecte Mireille Langendijk ontwierpen we de natuur-inclusieve oplossingen voor dit prefab concept (houtbouw sloop-/nieuwbouwproduct) om snel en schaalbaar energiezuinige woningen te bouwen voor o.a. woningcorporatie Welbions.

> Meer over dit project voor Welbions

Wijkaanpak om bij renovatie en verduurzaming aan de wet natuurbescherming te voldoen

Voor WDW ontwikkelend Vastgoedbeheer onderzochten we op basis van een casus van Van Wijnen en verhuurder Sité de mogelijkheden om risico’s op vertraging te voorkomen en zelfs het ecologisch werkprotocol te versnellen. De resultaten van het onderzoek gaven inzicht in de mogelijke manieren om op wijkniveau de mitigatie aan te pakken om vertraging te voorkomen door het eerder plaatsen van alternatieve verblijven. Daarbij verwerkten we tevens de implicaties voor planning en kosten meegenomen worden in de rapportage.

Logo WDW Ontwikkelend Beheer

Wil je vrijblijvend kennismaken? Neem contact op!

Bij steeds meer bouwprojecten is het gewenst of zelfs verplicht om natuur-inclusieve maatregelen te nemen. Een natuurvriendelijke omgeving is daarnaast ook veel prettiger om in te wonen.

Wil je weten hoe je de natuur mee kunt nemen in jouw bouwproject? Neem contact op!

Nest logo met tagline wit

Nest realiseert een beter leefklimaat en meer biodiversiteit in de gebouwde omgeving.

Contact

GRATIS CHECKLIST

Bouwbesluit voor de dieren

Ontvang de checklist met randvoorwaarden voor de 3 meest voorkomende gebouw-bewonende diersoorten. Te gebruiken voor: