Natuurinclusief bouwen voor bouwbedrijven

Nest helpt bouwbedrijven met het ontwerpen, produceren en leveren van circulaire faunaproducten om natuurinclusief en circulair te bouwen. Dit doen we als maatwerk, met standaard inbouwvoorzieningen en voor prefab ontwerpen.

Dura Vermeer Blokje Opnieuw Natuurinclusief Gierzwaluw

Projecten voor bouwbedrijven

Dura Vermeer logo

Prefab natuurinclusief bouwen

Het circulaire en natuur-inclusieve vervolg van Dura Vermeer’s Blokje Om concept is Blokje Opnieuw. In samenwerking met architecte Mireille Langendijk ontwierpen we de natuur-inclusieve oplossingen voor dit prefab concept (houtbouw sloop-/nieuwbouwproduct) om snel en schaalbaar energiezuinige woningen te bouwen voor o.a. woningcorporaties. Hierbij ging het niet alleen om het toevoegen van faunaverblijven, maar ook om het zorgen voor de randvoorwaarden die voor de verschillende diersoorten belangrijk zijn. Data analyse van relevante soorten per locatie zorgde daarbij voor oplossingen die echt in de omgeving pasten.

> Meer over dit project voor Dura Vermeer

Wijkaanpak mitigatie en natuurinclusief renoveren

Voor WDW Vastgoedbeheer en Van Wijnen onderzochten we de mogelijkheden en implicaties om het ecologisch werkprotocol te versnellen en risico’s op vertraging te verlagen. We brachten hiervoor de impact op kosten en de planning in kaart en gaven opties voor minder of ander materiaalgebruik, nieuwe werkmethodes, en natuur-inclusievere renovatie die vertraging voorkomt. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op.

Logo WDW Ontwikkelend Beheer

Natuur-inclusieve houtbouw woning

De toekomstige eigenaars vroegen Nest om een integrale en toekomstbestendige oplossing om ook voor de dieren de situatie, de beleving en het wooncomfort te verbeteren. We schreven daarom een voorstel met de minimaal te plaatsen voorzieningen om  biodiversiteit te bevorderen voor gebouw-bewonende soorten, zoals de huismus, gierzwaluw en veel voorkomende vleermuissoorten. Deze konden door de architect, technisch tekenaar en de  Dupac fabriek gebruikt worden voor het maken van  de geïntegreerde ontwerpen. Lees meer >

Standaard oplossingen voor aannemers

Voor aannemers leveren we standaard pakketten met alternatieve verblijven voor de meest voorkomende beschermde diersoorten die bij een bouwproject gemitigeerd moeten worden. Dit gaat dan om broedkasten voor huismussen en gierzwaluwen en om verschillende soorten vleermuiskasten.

 

> Bekijk ons assortiment

Logo aannemersbedrijf Ebbers

Wil je meer informatie of samen aan de slag voor je project? Neem contact op!

Zullen we kennismaken?

We gaan graag in gesprek om te zien hoe we samen kunnen werken en hoe we kunnen helpen.
Nest logo met tagline wit

Nest realiseert een beter leefklimaat en meer biodiversiteit in de gebouwde omgeving.

Contact

GRATIS CHECKLIST

Bouwbesluit voor de dieren

Ontvang de checklist met randvoorwaarden voor de 3 meest voorkomende gebouw-bewonende diersoorten. Te gebruiken voor: