Locatie-analyse en kansenscan
voor natuurinclusief bouwen

Wil jij vroegtijdig inzicht in de mogelijkheden specifiek voor jouw project en op het gebied van wet natuurbescherming, waardoor je de risico’s op vertraging en extra kosten tijdens het bouwproces verminderd? Vraag een kansenscan aan waarbij we onze kennis en data-analyse van de locatie toepassen op jouw projectlocatie.

De kansenscan geeft inzicht in de meest relevante doelstellingen om de leefbaarheid in een gebied voor mens en dier te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat ieder bouwproject kan bijdragen aan een verbeterde leefomgeving.

Locatie-analyse natuurinclusief en leefomgeving

Door middel van een locatie-analyse wordt de huidige situatie van de locatie in kaart gebracht. Dit gebeurt op 4 hoofdthema’s (Natuur, Klimaat, Mensen, Vervuiling) met 14 indicatoren die allemaal gerelateerd zijn aan mogelijke ecosysteemdiensten van de natuur. Deze indicatoren worden vergeleken met standaarden die gerelateerd zijn aan de kwaliteit van de leefomgeving. Hieruit blijkt wat er op de locatie goed gaat en behouden kan worden, en op welke thema’s er verbetering nodig is.

Uit de locatie-analyse volgt een kansenscan met mogelijke natuur-inclusieve en klimaat-adaptieve oplossingen. Ook worden koppelkansen in kaart gebracht om op effectieve wijze te voldoen aan de wensen van de gemeente en de leefbaarheid in het projectgebied te vergroten.

Waarom een kansenscan?

Hoe kun je een scan aanvragen?

  1. Vul het formulier onderaan de pagina in en stuur hem in.
  2. Zodra we de aanvraag goed hebben ontvangen, nemen we contact op.
  3. Binnen 5 werkdagen ontvang je de scan van een van onze experts.

Wat ontvang je na de aanvraag?

Kansenscan biodiversiteit rapportage

Kosten

Je gaat goed geïnformeerd van start met de kansenscan. Hiervoor betaal je 1700 euro (exclusief BTW) en bespaar je jezelf en je team uren uitzoekwerk en start je met een goed beeld van de locatie. Je ontvangt de kansenscan en locatie-analyse binnen 5 werkdagen (na eventuele afstemming over de aanvraag en betaling van de factuur).


Een ecologische quickscan is ook mogelijk. Dat heeft een meerprijs van 850 euro. I.v.m. het locatiebezoek is de levertijd hiervan ook wat langer. We stemmen de mogelijkheden altijd eerst met je af.

Vraag een kansenscan aan

Nest realiseert een beter leefklimaat voor mens en dier in de gebouwde omgeving.

Contact

GRATIS CHECKLIST

Bouwbesluit voor de dieren

Ontvang de checklist met randvoorwaarden voor de 3 meest voorkomende gebouw-bewonende diersoorten. Te gebruiken voor: